Nesmrtelný příběh Taťány a Alexandra...

Předkrmy

SALÁT Z BÍLÉHO ZELÍ

Ingredience: 300 g bílého zelí

                    1/2 hrnku klikvi

                    1/4ks cibule

                    1/2 ks mrkve

                    2 lžíce oleje

                    sůl, cukr, ocet

Postup: Zelí nakrouhámé na tenké proužky, osolíme, ochutíme octem a několik minut zahříváme, aby změklo. Necháme ho vychladnout a přidáme cukr a klikvu. Cibuli a mrkev nakrájíme na nudličky, přidáme k zelí, zalijeme olejem a promícháme. Při podávání ozdobíme bylinkami.

 

HOUBOVÝ KAVIÁR

Ingredience: 400g sušených hub

                    2 ks cibule

                    100 g rostlinného tuku

                    1 lžička octa

                    3 stroužky česneku

                    sůl, černý mletý pepř

Postup: Houby na 6-12 hodin namočíme, pak je povaříme ve vodě, v níž jsme je máčeli. Houby přecedíme, umeleme je, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a dozlatova ji osmažíme. Houby, cibuli, cukr, rozetřený česnek, ocet a trochu houbového vývaru promícháme a prohřejeme. Pak dáme ochladit. Při podávání zdobíme bylinkami.

 

ZELENINOVÝ KAVIÁR

Ingredience: 1 ks sladké papriky

                    100 g malé tykvičky

                    100 g mrkve

                    100 g bílého zelí

                    1 ks cibule

                    1 lžíce rajského protlaku

                    2 stroužky česneku

                    1 lžíce oleje

                     zelená petrželka, sůl, červený pepř

Postup: Tykvičky  a papriku opečeme, dáme vychladnout a nadrobno nakrájíme. Mrkev, zelí a cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na oleji. Přidáme rajský protlak. Připravenou zeleninu smícháme a 10-15 minut dusíme. Pravidelně mícháme. Do připraveného zeleninového kaviáru kápneme ocet, mletý pepř a zamícháme šesnek utřený se solí. Dáme vychladnout. Před podáním posypeme petrželkou.

 

SALÁT S NAKLÁDANÝMI HOUBAMI

Ingredience: 300 g nakládaných hub

                   1 ks cibule

                   1 ks jablka

                   3 lžíce oleje

                   sůl, mletý černý pepř

Postup: Houby nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka. Jablko nahrubo nastrouháme. Připravené přísady spojíme, zakapeme olejem, opepříme, promícháme a vložíme do misky. Salát ozdobíme kolečky cibule a posypeme posekanou petrželkou.

                   

                  

              

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode